Kända svenska kvinnliga pokerspelare på nätet

En känd kvinnlig pokerspelare från Sverige är Cecilia Nordenstam. Hon lämnade sina psykologstudier år 2005 för att satsa allt på pokern och bli proffs på heltid. Hon har hamnat på prispallen flera gånger i olika turneringar i Las Vegas. Hennes största bedrift är en femteplats i turneringen Third Annual Five-Star World Poker Classics.

Är man inte tidigare så bekant med poker och vill lära sig mer finns det sidor som är specialiserade på att lära ut poker och hur man spelar. Där kan ni lära er mer om spelet i sig, läs vidare här för mer information om svenska framstående pokerkvinnor.

Cecilia har tack vare sin pokerkarriär också fått andra samarbeten. Hon var under en kort tid ansiktet utåt för Svenska Spel och deras pokerklient. Hon spelar främst online och har sin egen kanal på Twitch. Där kan du följa hennes framgångar. Hon hade tidigare också en blogg på poker.se. En del av dessa spelare och sidor håller hög kvalitet medan andra lite lägre.

Sofia Lövgren

En annan som har gjort sig en karriär när det kommer till poker är den framgångsrika Sofia Lövgren. Hon är en av de mest välkända svenska pokerspelarna. Hon var tidigare sponsrad av PKR men bytte sedan till 888poker som är en av de största spelsajterna i branschen. De har flera stjärnspelare i sitt stall.

Sofia kommer ursprungligen från Göteborg men är numera bosatt på Malta. Hon har vunnit pengar flera gånger i prestigefyllda turneringar som WSOP och EPT. Du kan följa hennes framgångar via Twitter där hon går under namnet @Sofia_Lovgren. Hon har under sin karriär spelat in 373 125 amerikanska dollar på liveturneringar.

Diana Svensk

En annan svensk pokerspelare som har fått mycket uppmärksamhet är Diana Svensk från Stockholm. Hon tippades faktiskt bli den nästa svenska världsmästaren på prestigefyllda World Series of Poker i Las Vegas. Detta före svenska giganter som Viktor Blom och Martin Jacobson. Hon har spelat in 212 055 amerikanska dollar än så länge.

Diana Svensk placerar sig som näst bästa kvinna på listan över svenska pokerspelare som har spelat in mest pengar i sin karriär. Hon ser sig endast besegrat av redan nämnda Sofia Lövgren. Hon lärde sig spela poker på mindre än tre år och började när hon vann en paketresa till Las Vegas.